Geplaatst op: 13 november 2023, 18:49

Doetinchem -De gemeente Doetinchem heeft woensdag 8 november, samen met onder andere de Douane en de Arbeidsinspectie, een grote integrale controle uitgevoerd. Bij willekeurige bedrijven werd gecontroleerd op ongewenste situaties en overtredingen van wet- en regelgeving.
 
De controle was een samenwerking tussen de gemeente en de politie, Douane, de Nederlandse Arbeidsinspectie, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het UWV en Laborijn. "Door de deelname van de diensten is een breed scala aan bedrijven gecontroleerd. Van autobedrijf tot horecabedrijf, van bedrijfsverzamelgebouw tot opslaglocaties", licht de gemeente toe. Tijdens de inspectie wordt er onder andere gelet op vergunningen, overlast en het bestemmingsplan.
 
De controle ging grotendeels naar wens, toch hadden een aantal locaties niet alles op orde. Op hoeveel locaties er iets mis was, kan de gemeente geen duidelijkheid over geven, wel kunnen zij de situatie op één van de locaties schetsen: "Een locatie waar gewerkt wordt, was bijvoorbeeld niet brandveilig. Ook werd op die locatie geslapen en dat is in strijd met het bestemmingsplan." Het team Toezicht en Handhaving van de gemeente gaat de locatie nu verder onderzoeken.

Share