Geplaatst op: 10 november 2023, 19:53

Doetinchem -Een 34-jarige man uit Doetinchem moet twee jaar de cel in voor een poging tot doodslag in een uitgaansgelegenheid in de stad. De man was aan het werk als portier toen hij een man ernstig mishandelde.
 
De zware mishandeling vond plaats in december 2022 in een uitgaansgelegenheid in Doetinchem. "Hij duwde het slachtoffer van een trap, en trapte hem vervolgens, terwijl het slachtoffer al buiten bewustzijn was en er een plas bloed bij zijn hoofd lag, in zijn rug", schetst de Rechtbank Gelderland. "Daarna versleepte de portier het slachtoffer naar buiten. Daar liet hij het slachtoffer in hulpeloze toestand achter."
 
De rechtbank ziet het gedrag van de portier als 'kwalijk en onacceptabel' en schetsen dat het bijzonder is dat er geen dodelijke afloop is: "Dat het slachtoffer als gevolg hiervan niet om het leven is gekomen is een gelukkige omstandigheid die op geen enkele manier aan het handelen van verdachte is te danken." Mede door camerabeelden van de uitgaansgelegenheid en getuigenverklaringen is de rechtbank tot het oordeel poging tot doodslag gekomen.
 
De Doetinchemmer is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 6600 euro betalen. Het slachtoffer kon zich niets herinneren van de bewuste avond en had na het zien van camerabeelden pas de realisatie dat het een stuk erger had kunnen aflopen.

Share