Geplaatst op: 26 september 2023, 18:53

Zelhem -De schrik zit er volgens Marianne Besselink goed in bij buurtbewoners na de vondst van een mogelijk drugslab in Zelhem. De burgemeester van Bronckhorst kwam dinsdag polshoogte nemen aan de Ambachtsweg en sprak met omwonenden.
 
“Daar schrikken we natuurlijk enorm van”, aldus burgemeester Besselink, die eerder al meemaakte dat er in Achter-Drempt een productielocatie voor drugs werd ontmanteld. “We weten dat het kan, maar dat zo dichtbij is blijft onwijs schrikken.” Het mogelijke drugslab werd maandagavond ontdekt nadat omwonenden een harde knal hoorden en rook zagen. “Dat zegt in ieder geval dat er goed opgelet wordt en gealarmeerd wordt als het nodig is”, zegt Besselink, die een oproep doet aan inwoners die opvallende zaken zien. “Meld het alsjeblieft om te voorkomen dat we nog meer ellende krijgen.”
 
Of er daadwerkelijk drugs is gemaakt in het pand en om welke drugs het gaat, is nog niet bekend gemaakt. Bewapende agenten hebben dinsdag de hele dag de locatie bewaakt. Onder meer de Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen voor onderzoek. “Het politieonderzoek loopt nog, maar u mag er vanuit gaan dat we hier bovenop zitten om te zorgen dat we dit goed oppakken.”

Share