Geplaatst op: 8 september 2023, 10:06

Doetinchem -In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op zeker twee plekken in Doetinchem branden ontstaan. Niemand is gewond geraakt bij de incidenten, de politie laat weten op allebei de locaties een buurtonderzoek te starten.
 
De eerste brand ontstond rond 02.00 uur bij een flatgebouw aan de Korte Kapoeniestraat. In het trappenhuis was een container gaan branden. Enkele appartementen zijn daarop ontruimd, mede vanwege de rookontwikkeling, terwijl de brandweer het vuur onder controle probeerde te krijgen. Een bewoner is na het incident nagekeken door ambulancepersoneel vanwege het inademen van rook. Mogelijk was brandstichting de oorzaak van het vuur. De politie houdt vrijdag een buurtonderzoek.
 
Enkele uren later, rond 05.00 uur, ontstond er brand in een auto aan de Kreuzenstraat, nabij zwembad Rozengaarde. Ook hier bestaat een vermoeden van brandstichting als oorzaak, wat reden is voor de politie om een buurtonderzoek te houden. De laatste brandmelding kwam vrijdagochtend rond 06.30 uur binnen. Aan de Geleijnsestraat zou een containerbrand zijn geweest, maar bij de woordvoering van de politie is hier niks over bekend.

Share