Geplaatst op: 7 september 2023, 21:10

Zeddam -De 24-jarige man uit Doetinchem en de 28-jarige Litouwer die werden aangehouden na het dodelijke ongeval in Zeddam zijn voorlopig weer op vrije voet. Voor de derde verdachte, een 24-jarige man uit Ede, wordt vanuit Nederland een verzoek gedaan tot overlevering uit Duitsland.
 
De Edenaar was vermoedelijk de bestuurder van de auto die zondagochtend op een motorrijder botste op de Drieheuvelenweg. De 67-jarige bestuurder van de motor, een man uit 's-Heerenberg, overleed aan de gevolgen daarvan. Een 62-jarige vrouw uit dezelfde plaats raakte ernstig gewond. Dezelfde dag werden de twee andere verdachten aangehouden. De derde verdachte uit Ede werd dinsdag gearresteerd in de Duitse grensplaats Kleef. Wanneer deze man wordt overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten is niet duidelijk. “Een overlevering kan enige tijd in beslag nemen”, meldt een woordvoerder namens de politie. Ook de vrijgelaten Litouwer en Doetinchemmer blijven verdachten in de zaak.
 
Het ongeval ontstond toen de automobilist uit Ede op hoge snelheid over de Drieheuvelenweg reed. Dat gebeurde nadat hij even daarvoor de Marechaussee had zien staan. Wat de reden was voor de vluchtpoging, is nog niet duidelijk. “Vanzelfsprekend hebben wij natuurlijk ook de vraag waarom de drie er vandoor gingen bij het zien van de Marechaussee, om vervolgens te vluchten met zeer ernstige gevolgen”, vervolgt de woordvoerder, die niet aan kan geven of er drugs of contant geld is gevonden in het gecrashte voertuig of bij de verdachten. “Die vraag maakt onderdeel uit van het nog volop lopende onderzoek.”

Share