Geplaatst op: 3 september 2023, 16:51

Zeddam -Een motorrijder en zijn passagier zijn zondagochtend ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist bij Zeddam. De bestuurder van de auto sloeg evenals twee inzittenden op de vlucht, naar twee personen wordt nog gezocht.
 
De automobilist reed rond 11.15 uur met hoge snelheid over de Drieheuvelenweg toen hij op de motor botste. Zowel de motorrijder als zijn vrouwelijke passagier zijn daarbij ernstig gewond geraakt. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist reed er na de aanrijding vandoor. Enkele honderden meters verderop botste hij in de kern van het dorp Zeddam tegen een boom aan, waarbij de auto zwaar beschadigd raakte.
 
De drie inzittenden sloegen hierna op de vlucht, wat reden was om een Burgernet-melding te verspreiden. Een van de inzittenden werd al snel gevonden en gearresteerd. Hij is eerst overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De andere twee inzittenden worden nog altijd gezocht. Zowel de Drieheuvelenweg als de 's-Heerenbergseweg zijn een tijdlang afgesloten in verband met onderzoek.
 
'Als een gek weggereden'
De automobilist werd vlak voor het ongeval nog gezien door de Koninklijke Marechaussee. "Voordat onze collega's ook maar iets konden doen, zagen ze dat de automobilist als een gek wegreed", vertelt een woordvoerder, die de reden daarvoor niet weet. "Het voertuig was vervolgens al snel aan de horizon verdwenen. Enige tijd later zagen ze dat het ongeval al had plaatsgevonden, toen hebben we ondersteuning geboden."

Update: ZEDDAM - De motorrijder die zondagochtend betrokken was bij een ongeluk in Zeddam is overleden. Dat meldt de Politie op X, voorheen Twitter. De vrouw die achterop zat is zwaargewond en overgebracht naar het ziekenhuis.
 

Share