Geplaatst op: 19 augustus 2023, 00:18

Terborg - De man die in Terborg in zijn eigen woning dood is aangetroffen tussen zijn huisdieren, is door een van zijn eigen honden gebeten. De 60-jarige overleed vervolgens aan een bloedvergiftiging. Dat concludeert de politie na onderzoek in de woning.
 
De politie kwam vrijdag onder meer met een graafmachine naar het huis aan de Silvoldseweg. Volgens Omroep Gelderland kwamen ze ter plaatse na een melding van ongeruste buren. Ze hadden vervolgens urenlang nodig om de woning te betreden. Oorzaak waren de aanwezigheid van meerdere honden, waarvan één rottweiler gevaarlijk gedrag vertoonde. Ook was het puinhoop in en rond het huis. De man stond bekend als een teruggetrokken type dat een kluizenaarsleven leidde.
 
In de woning bleek de man dood in zijn stoel te zitten. "Uit onderzoek bleek dat hij al meerdere dagen dood was en dat zijn lichaam meerdere bijtwonden had, kennelijk veroorzaakt door zijn eigen honden", zegt een politiewoordvoerder. Volgens de recherche is de man in ieder geval vóór zijn dood gebeten, gezien de vondst van hechtingen die de man vóór zijn dood mogelijk zelf aangebracht. Hij overleed aan de gevolgen van een bloedvergiftiging, aldus de politiewoordvoerder.
 
Hond afgemaakt
Bij de woning zijn inmiddels drie containers vol rommel weggehaald. De hulpdiensten hebben drie honden uit het huis gehaald, waarvan er twee elders zijn opgevangen. De gevaarlijke rottweiler is afgemaakt. Ook een kat, een varken, een schaap, vier konijnen, twee ganzen en meerdere duiven zijn meegenomen.
 
Onthutst
Buurtbewoners reageren onthutst. Ondanks zijn teruggetrokken bestaan was de man een bekende verschijning in de omgeving, vooral tijdens het uitlaten van zijn honden. Loco-burgemeester Janine Kock van de gemeente Oude IJsselstreek spreekt haar medeleven uit.

Share