Geplaatst op: 14 augustus 2023, 20:54

Elten -Langs een zandweg bij de snelweg A3 in de Duitse grensplaats Elten is maandagochtend het lichaam van een jonge vrouw gevonden. De autoriteiten gaan uit van een misdrijf, de vindplaats bij de grens is afgezet.
 
Een boer deed de vondst maandagochtend rond 09.00 uur. Het lichaam lag langs een zandpad, tegenover het STAR-tankstation aan de Beeker Straße. Hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar de vrouw was al overleden. Volgens de Duitse autoriteiten is de vrouw door geweld om het leven gebracht. Of dat ter plaatse is gebeurd of dat het lichaam daar is achtergelaten, is niet bekend. Ook over de identiteit van de vrouw is nog geen verdere informatie bekend.
 
Op de vindplaats wordt ook maandagmiddag nog grootschalig onderzoek gedaan, waarbij onder meer bewijsmateriaal wordt verzameld. Inmiddels zit een team met onder meer rechercheurs uit Krefeld en Kleef op de zaak. Getuigen die tussen zondagavond en maandagochtend verdachte bevindingen hebben gedaan in de buurt van het knooppunt Elten of de Beeker Straße in Elten, wordt verzocht contact op te nemen met de commissie moordzaken: Telefonisch op 02151 6340
 
Aanhouding
Aan het begin van de avond maakte de Duitse politie bekend dat het gaat om een 23-jarige vrouw uit Siegen. Zij was eerder op de dag als vermist opgegeven. In dezelfde zaak is ook een 23-jarige man aangehouden.

Share