Geplaatst op: 21 juli 2023, 09:21

Didam -In een schuur in het buitengebied van Didam is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand ontstaan. Niemand is gewond geraakt, wel moet de opslagloods als verloren worden beschouwd.
 
De eerste melding van het vuur aan de Pakopseweg kwam iets voor middernacht binnen bij de hulpdiensten. Ter plaatste bleek de opslagschuur, van ongeveer vijftig bij 25 meter, al volledig in brand te staan. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand, waardoor meer materieel naar de locatie kwam om het vuur te bestrijden.
 
Ondanks de grote inzet, moet de opslagschuur als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak van de brand is volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland nog niks bekend. De politie is een onderzoek gestart. Brandweerlieden zijn tot in de ochtend bezig geweest met nablussen.

UPDATE | De politie gaat er inmiddels vanuit dat de brand inderdaad is aangestoken. Het vuur zou zijn ontstaan omdat een vrachtwagen met behulp van jerrycans in brand is gezet. Ook hangen er camera's bij de loods, dus waarschijnlijk zijn er beelden van de brandstichting.
 

Share