Geplaatst op: 20 juli 2023, 13:09

Didam -Opnieuw zijn er tientallen hanen gedumpt in Didam. Woensdagochtend werd er al een vijftigtal dieren gevonden in een weiland, een dag later liepen er weer tientallen haantjes van de vermoedelijke zelfde eigenaar door het dorp.
 
De ongeveer 25 haantjes werden vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag achtergelaten in een omheinde tuin aan de Koningsweg. Omdat er een gat in het hekwerk zat, konden ze echter weglopen. De Dierenambulance is ter plaatse gekomen, maar vangt de dieren voorlopig niet omdat er nog geen opvangplek is gevonden. "De gemeente is daarmee bezig, maar tot die tijd kunnen wij ze niet vangen, omdat we ze nergens heen kunnen brengen", meldt een medewerker, die aangeeft dat de hanen in de bosjes zitten nabij de kruising met de Pakopseweg. "Dus het zorgt niet voor gevaarlijke situaties."
 
Het is tweede nacht op rij dat er tientallen hanen zijn achtergelaten in het dorp. De dieren die woensdag werden gevangen, zijn overgebracht naar Emmen, maar daar zou geen plek meer zijn. Evenals bij de eerdere dumping tasten de politie en de Dierenambulance ook nu in het duister over de reden van de dumping. "Dit zijn in ieder geval dezelfde hanen als bij de vorige dumping, dat zie je aan de kleur", meldt de medewerker, die alleen kan gissen naar de reden.

Share