Update Grote verkeerscontrole bij het Danspaleis N18

Geplaatst op: 9 juni 2011, 23:31

 EIBERGEN/Haaksbergen- De politiekorpsen Noord- en Oost-Gelderland en Twente hielden op donderdag 9 juni in samenwerking met de Belastingdienst, Douane en RDW een uitgebreide verkeerscontrole in Haaksbergen.

Verkeersveiligheid

De controle, met als doel het verhogen van de verkeersveiligheid, vond plaats op de drukke doorgaande weg tussen Enschede en Eibergen (N18) en de Needseweg. Rijkswaterstaat had vlakbij de controleplaats met lichtkranten aangegeven dat er een politiecontrole plaatsvond. Speciale scanapparatuur op de route, de Automatic Numberplate  Recognition, controleerde de kentekens van passerende voertuigen en kon vaststellen of er nog openstaande boetes of belastingschulden te vereffenen waren. Daarnaast werd het verkeer door zowel opvallende als onopvallende motorrijders geselecteerd en naar de controleplaats aan de Eibergsestraat in Haaksbergen begeleid.

Controlestraatjes

Op de parkeerplaats van het voormalig Danspaleis waren zogenaamde controlestraatjes ingericht. Hier werd de bestuurder door de politie aangesproken en werden de vereiste papieren zoals rijbewijs, kentekenbewijs, verzekering en APK gecontroleerd. Zo nodig controleerde de Douane op het rijden op rode diesel en of er geen overtredingen op het gebied van de accijnswetgeving werden gepleegd.

Resultaat politie:

Politieagenten schreven bekeuringen uit voor diverse overtredingen:

- niet handsfree bellen: 8 x

- niet dragen van de autogordel: 12 x

- niet verzekerd voertuig: 4 x

- niet kunnen tonen van het rijbewijs: 10 x

- technische mankement: 18 x

- rijden door rood licht: 1 x

- rijden tijdens een rijontzegging: 1 x

- geen geldige APK: 2 x

- rijden onder invloed van alcohol: 1x

In totaal hebben 115 personen een blaastest gedaan.

 De Parketpolitie inde voor 900 euro aan openstaande boetes.

 Resultaat Belastingdienst

De Belastingdienst had 50 hits. 1 op de 10 gescande voertuigen leverde zo’n hit op. Zij namen 10 voertuigen in beslag omdat de eigenaren een gezamenlijke belastingschuld hadden openstaan van 76.000 euro. Daarnaast werd bij het mobiele kantoor in totaal 6.500 euro afgerekend door 11 bestuurders. Tot slot werd aan een aantal bestuurders hun voertuig onder voorwaarden teruggegeven. De betrokkenen dienen binnen een maand het resterende bedrag van bijna 337.000 euro te betalen, dan wel een regeling te treffen.

 

 

[zideo]http://www.zideo.nl/?zideo=6c6f575a6d31773d&playzideo=6c4947586e313975[/zideo]

Share