Geplaatst op: 7 juli 2023, 12:32

Doetinchem -Meerdere straten aan de rand van het centrum van Doetinchem zijn vrijdagochtend afgesloten nadat er een mogelijk explosief is gevonden bij een pand aan het Glazenmakerswegje. De politie is een onderzoek gestart, de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is onderweg.
 
De melding van het mogelijke explosief aan het Glazenmakerswegje kwam om 09.00 uur binnen bij de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben ze de omgeving gelijk ruim afgesloten. Onder meer de Raadhuisstraat, Houtkampstraat, Glazenmakerswegje en de Dr. Huber Noodtstraat zijn afgesloten voor verkeer.
 
Ook zijn er meerdere woningen ontruimd na de melding. Om hoeveel woningen het precies gaat is niet duidelijk. In hoeverre het om een daadwerkelijk explosief gaat is niet duidelijk.
 
Explosief in Doetinchem blijkt airsoft granaat, bewoners mogen terug naar woning
Het explosief dat vrijdagochtend gevonden werd bij een pand aan het Glazenmakerswegje in Doetinchem blijkt een airsoft granaat te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het voorwerp meegenomen, omwonenden kunnen weer terug naar hun woning.
 
De melding van het mogelijke explosief kwam rond 09.00 uur binnen bij de Politie. De omgeving werd gelijk ruim afgezet en meerdere omwonenden moesten hun huis verlaten. Rond de middag heeft de Politie Gelderland laten weten dat het onderzoek is afgerond.
 
Het voorwerp bij het pand bleek een airsoft handgranaat te zien die normaal gebruikt wordt bij de sport. "De EOD heeft het voorwerp meegenomen om hem onschadelijk te maken. Alle bewoners kunnen we weer naar hun woningen en de omgeving is niet langer afgezet", aldus de politie.

Share