Geplaatst op: 5 juli 2023, 09:58

Doetinchem -De eigenaar van juwelier De Tijd in Doetinchem, Joël Rothuis, werd maandagnacht rond tien over drie ’s nachts door de meldkamer gebeld over een plofkraak bij zijn winkel. Het is de derde keer in één jaar tijd dat er is geprobeerd om in te breken en spullen mee te nemen.
 
“Ik ben direct naar het pand toe gereden, ik was er binnen enkele minuten”, vertelt Rothuis. “Wat ik daar aantrof was gigantische schade aan de pui. Ze hebben de voordeur geforceerd en het rolluik daarbij beschadigd. Je wordt er ontzettend boos van.” Er is al eerder in het jaar een keer geprobeerd in te breken bij het pand aan de Burgemeester van Nispenstraat en bij Rothuis thuis. Dit zorgt ervoor dat hij anders door het leven gaat. “Wat ik persoonlijk merk is dat je heel erg alert bent”, vertelt de eigenaar. “Zodra je gebeld wordt door de meldkamer ga je meteen van nul naar honderd. Dan denk je gelijk: ‘Is het weer zover?’ Je moet constant op je hoeden zijn, dat is gewoon niet fijn.”
 
De politie is een onderzoek gestart naar de explosie en de daders. “Er zijn camerabeelden en daarop zijn drie jonge gasten best wel goed herkenbaar”, vertelt Rothuis. “Het is even afwachten wat er uit het onderzoek van de politie gaat komen.” Of het verband houdt met de andere inbraakpogingen kan Rothuis niet zeggen. De knal was ruim in de omgeving te horen. De buurtbewoners en andere inwoners van Doetinchem leven mee met Rothuis. “Niet normaal”, geeft omwonende Edwin Ordelman aan. “De eigenaar loopt nu omzet mis, hij kan nu niet open. Ik weet ook niet wat de gemeente gaat doen. Ik vind het niet normaal.”
 
Winkel herstellen
Voordat de juwelier weer open kan moet eerst de schade worden hersteld, die door de explosie groot is. “Ze hebben de voorkant van de gevel weggeblazen. We gaan nu de schade opmaken en proberen de winkel vandaag weer helemaal her in te richten”, geeft de eigenaar aan. “We moeten alle sieraden reinigen die door de mistgeneratoren zijn geraakt, waar er een residu is achtergebleven. Om alles weer winkelklaar te krijgen. We hopen aan het einde van de week weer open te gaan.”
 
Lees ook: https://www.112achterhoek-nieuws.nl/article/26741-plofkraak-bij-juwelier-de-tijd-in-doetinchem-daders-slaan-op-de-vlucht-
 
Foto: REGIO8

Share