Geplaatst op: 4 juli 2023, 05:44

Doetinchem –Bij een juwelier in het centrum van Doetinchem heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden. De politie is een onderzoek gestart naar de vermoedelijke plofkraak.
 
De explosie vond plaats rond 03.00 uur bij juwelier De Tijd aan de Burgemeester van Nispenstraat. Omwonenden werden wakker van een knal. Toen ze gingen kijken zagen ze rook bij de juwelier en sloegen alarm. Op de melding kwamen meerdere politiewagens af en ook de brandweer was gealarmeerd. Bij aankomst trof de politie bij het pand van de juwelier een zwarte brandvlek aan, vermoedelijk van een explosie.
 
De schade aan het pand is groot door de ontploffing. De politie heeft een onderzoek gestart en de omgeving is tijdelijk ruim afgesloten geweest. Tijdens het onderzoek is de brandweer ter plaatse gebleven voor ondersteuning van de politie aangezien het om een explosie ging. Waarschijnlijk is het explosief van afstand tot ontploffing gebracht. Er is geen buit gemaakt.
 
Twee personen op een scooter
Meerdere buurtbewoners en ooggetuigen hebben een scooter met daarop twee personen weg zien rijden bij het pand. Op het voertuig zat geen kentekenbewijs. De personen reden weg in de richting van het Amphion. De politie heeft beelden van de beveiligingscamera vastgesteld en bekeken. Politie roept getuigen op zich te melden.
 
Brandweer twee keer opgeroepen
Door de explosie kon de deur van het pand niet meer open. De brandweer is hierdoor dinsdagmorgen voor een tweede keer opgeroepen. Eerst is geprobeerd om het raam te forceren, toen dat lukte is een van de brandweerlieden het pand binnen gegaan om de deur eruit te halen. Uiteindelijk hebben ze met een slijptol de roldeur los gekregen.

Share