Geplaatst op: 21 juni 2023, 17:28

Groenlo -Tientallen vrachtwagenchauffeurs zijn woensdag van de N18 geplukt en aan een flinke controle onderworpen. In het kader van Week tegen de Ondermijning vinden er verspreid door de hele Achterhoek controles plaats, in Groenlo werd vooral gekeken naar milieucriminaliteit.
 
“Het kan zijn dat er papieren niet kloppen, dat ladingen niet kloppen, maar het kan ook om de inhoud gaan”, zo somt politiewoordvoerder Simone van Dijk de mogelijke overtredingen op. Verspreid over de dag werden ongeveer tachtig vrachtwagenchauffeurs vanaf de N18 gedirigeerd naar de parkeerplaats bij bedrijventerrein De Laarberg. “Daar worden ze door onze collega’s gecontroleerd, maar ook door de Douane, de Omgevingsdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit”, geeft Van Dijk aan. “Zo werken we echt met alle partners samen om ondermijnende praktijken op te sporen.”
 
In Groenlo ging het om milieudelicten, maar ook op andere plekken in het werkgebied van de Politie Noord- en Oost-Gelderland worden weggebruikers gecontroleerd, onder meer in samenwerking met Rijkswaterstaat, de Duitse politie en de Belastingdienst. Op het gemeentehuis van Oost Gelre juichen ze de inzet toe. “Ondermijning mag geen voet aan de grond krijgen, ook niet als het gaat om milieukwesties”, vindt burgemeester Annette Bronsvoort. “Het is denk ik voor de Achterhoek echt belangrijk dat zoveel diensten bij elkaar zijn. Het is een stevig signaal om echt op te treden tegen ondermijning.”
 
‘Grenscontroles in hele Achterhoek’
Met de controledag langs de N18 is de kous nog niet af. Ook op andere plekken is de politie de komende dagen zichtbaar. “Woensdagavond vinden er controles plaats bij alle kleine grensovergangen in de gehele Achterhoek”, legt Wesley Frings, specialist ondermijning bij de politie, uit. “De rest van de week staat ook in het teken van ondermijning. Dat betekent dat er allerlei integrale controles plaatsvinden.”
 
Foto: REGIO8

Share