Geplaatst op: 11 juni 2023, 20:56

Lichtenvoorde -Na een urenlange patstelling is het de politie gelukt om een man, die zichzelf ophield in zijn eigen woning in Lichtenvoorde, naar buiten te krijgen. Omdat er mogelijk wapens in het huis aanwezig waren, reageerden agenten terughoudend.
 
Sinds de nacht van zaterdag op zondag probeerde de politie de man uit het huis aan de Straussstraat te krijgen, waar hij zich in de kelder had verschanst. Mede door inzet van de Dienst Speciale Interventies lukte het zondag uiteindelijk om hem naar buiten te krijgen. De man werd met een zwarte kap over zijn hoofd weggeleid en is volgens de politie aangehouden. In de woning zouden mogelijk ook vuurwapens aanwezig zijn, of dit ook zo was, is niet bekend.
 
De politie is op dit moment terughoudend in het geven van meer informatie. In een persbericht wordt verteld dat er onderzoek wordt gedaan in de woning. 'De verdachte was al langer bekend bij de gemeente en politie, vanwege de zorg die hij nodig had', laat de politie weten. 'De verdachte zal vandaag nog door de crisisdienst beoordeeld worden om vast te stellen of hij acute zorg nodig heeft.'
 
Burgemeester opgelucht
Op het gemeentehuis van Oost Gelre wordt met opluchting gereageerd. “De politie en hulpdiensten hebben alle specialismen ingezet die nodig waren om dit rustig en veilig op te lossen,” reageert burgemeester Annette Bronsvoort. “Ik ben voor de omwonenden en andere betrokkenen heel blij dat de situatie nu veilig tot een einde is gebracht.”

Share