Geplaatst op: 7 juni 2023, 12:22

Aalten, Oost Gelre en Oude IJsselstreek -Nadat er meerdere keren drugsafval is gedumpt in het gebied, hebben Aalten, Oost Gelre en Oude IJsselstreek dinsdag een grote controle gehouden rond natuurgebied het Zwarte Veen. De zoektocht heeft weinig concrete resultaten opgeleverd, maar toch is er tevredenheid over de dag.
 
Weinig overtredingen en geen aanhoudingen, dat melden de gemeenten over de resultaten van de controle. Wel zijn er enkele ‘kleine milieuovertredingen’ geconstateerd en werden er twee hennepkwekerijen die niet meer in gebruik zijn gevonden. Doel van de controle was om meer zicht te krijgen op het gebruik van schuren en erven in de omgeving van het Zwarte Veen, tussen Varsseveld en Aalten. Dit nadat er de afgelopen twee maanden in ieder geval drie keer drugsafval is gedumpt in het natuurgebied.
 
Hoewel het geen concrete resultaten heeft opgeleverd, zijn de gemeenten, de politie en de Omgevingsdienst Achterhoek tevreden over de dag. “De zichtbaarheid was groot”, melden de gemeenten. “Inwoners waardeerden de actie.” De overheden en de politie doen ook een oproep aan mensen om zich te melden als ze verdachte situaties zien in het buitengebied.
 
Opruimen kost tienduizenden euro’s
Het opruimen van het gedumpte drugsafval bij Aalten en Varsseveld loopt op tot in de tienduizenden euro’s. In eerste instantie moet de gemeente dit betalen, vervolgens kan er financiering worden gevraagd aan de provincie. “Maar uiteindelijk betalen we met z’n allen deze rekening”, aldus de gemeenten. “Daarmee is het van groot belang voor iedereen dat we de productie van drugs en het dumpen van het afval tegengaan.”

Share