Geplaatst op: 5 juni 2023, 17:21

Achterhoek -Maandagmiddag hebben agenten twee verdachten op heterdaad aangehouden voor diverse fietsendiefstallen in Achterhoek Oost.
 
De eerste melding kregen de agenten begin van de middag in Eibergen. Daar werden meerdere e-bikes gestolen. Niet veel later kregen de agenten ook meldingen vanuit Groenlo en Lichtenvoorde dat daar elektrische fietsen werden weg genomen. Een alerte getuige die het niet vertrouwde kon de politie een kenteken geven van een betrokken voertuig. Met diverse eenheden heeft de politie de regio "dicht" gezet en niet veel later kon de politie in Halle (gld) twee personen aanhouden. In het voertuig waar deze verdachten in reden troffen zij ook daadwerkelijk de elektrische fietsen aan die eerder deze dag gestolen waren.  Daarnaast reden verdachten met valse kentekenplaten.
 
De politie ziet de laatste tijd een flinke toename van diefstal van E- bikes in Achterhoek Oost. Via deze weg wil de politie eigenaren van voornamelijk Gazelle E-bikes vragen extra alert te zijn. De diefstallen vinden veelal overdag plaats bij voornamelijk winkelcentra. Slachtoffers zijn vaak maar van korte duur in de winkel. De politie sluit niet uit dat het hier om mobiel banditisme gaat en dat de dadergroep groter is dan enkel deze aangehouden verdachten. Zorg er voor dat uw fiets aan een vast voorwerp gezekerd is of zorg voor een track and trace.
 
De aangehouden verdachten zitten vast en onderzoek volgt.

Share