Geplaatst op: 4 juni 2023, 22:38

Ulft -Een rookkanon is zondagavond afgegaan in het pand van de Kruidvat in Ulft. Een voorbijganger hoorde een alarm afgaan en zag rook in het pand staan. Daarop heeft hij 112 gebeld.
 
Eenmaal ter plaatse kon de brandweer bevestigen wat de melder had doorgegeven. Normaal gesproken zou de brandweer toegang verschaffen om op onderzoek te gaan maar dan zou de brandweer de deur moeten forceren. Aangezien de brandweer van Gendringen eind april ook bij de Kruidvat geweest was voor dezelfde melding wat toen loos alarm bleek, heeft de brandweer nu toch maar even netjes gewacht op een sleutelhouder.
 
Deze was een paar minuten na de brandweer ter plaatse en zo konden ze naar binnen om alles te controleren. Ook nu bleek het een loze melding en de rookgenerator van het inbraakalarm de oorzaak. De brandweer heeft de winkel op natuurlijke wijze geventileerd en overgedragen aan de sleutelhouder. Waarom het inbraakalarm, en dus het rookkanon, is afgegaan is nog onduidelijk. Mogelijk had het te maken met stof of een storing

Share