Geplaatst op: 18 mei 2023, 10:14

Doetinchem -De politie is in de nacht van woensdag op donderdag met meerdere eenheden uitgerukt naar de Beethovenlaan in Doetinchem vanwege een incident, ook werd de brandweer ter assistentie gevraagd.
 
Bewoners van de flat hadden de politie gebeld omdat de verwarde man veel overlast veroorzaakte. Toen de eerste agenten ter plaats kwamen sloeg de bewoner van het appartement al zeer bedreigende en beledigende taal uit richting hun vanaf zijn balkon. Er is besloten extra eenheden op te gaan roepen, de verwarde man was toen al naar het trappenhuis gelopen en wilde buiten de twee agenten met het mes aanvallen. Hij is vrij snel door meerdere agenten onder controle gebracht en aangehouden en meegenomen naar het bureau, de bedreigde agenten zullen aangifte doen van poging tot doodslag dan wel moord.
 
De brandweer heeft gecontroleerd of de bewoner het gas niet open had gedraaid in zijn appartement. Dit bleek, ondanks de dreigementen van de verwarde man, niet het geval. De bewoner zal al langer voor veel overlast in de buurt zorgen, bewoners van de flat zijn de overlast spuugzat en dreigden het heft in eigen hand te willen nemen. Dit is "nooit de weg die bewandeld moet worden" volgens de politie woordvoerder. Het is onduidelijk of de bewoner bij de zorginstanties bekend is.

Share