Geplaatst op: 16 mei 2023, 12:04

Suderwick / Dinxperlo -Sinds deze maand is de Duitse brandweer uit Suderwick ook overdag op werkdagen inzetbaar in de Achterhoek. Omdat er meer bezetting is bij de brandweerpost in de grensplaats, is de uitbreiding mogelijk.
 
De reden voor de extra beschikbaarheid in het werkgebied van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is volgens de gemeente Aalten de coronacrisis. Omdat meer mensen sindsdien vanuit huis werken, zijn er meer vrijwillige brandweerlieden voor handen in de Duitse grensplaats. “De extra beschikbaarheid van de brandweer in buurdorp Suderwick levert met name voor Dinxperlo en omgeving een voordeel op”, laat Aalten weten. “Hier is nu op ieder moment hulp vanuit het aangrenzende Duitsland beschikbaar.”
 
De groeiende inzetbaarheid is een volgende stap binnen het project ‘Crossfire’, waarbinnen verregaande samenwerking wordt gezocht tussen de brandweerkorpsen aan de grens. Zo is de Duitse brandweer in Suderwick sinds oktober 2021 aangesloten op het Nederlandse alarmsysteem. In de toekomst hopen de korpsen vanuit een gezamenlijke brandweerkazerne te werken.
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8

Share