Geplaatst op: 15 mei 2023, 14:22

Doetinchem -Burgemeester Mark Boumans heeft zes panden in Doetinchem aangewezen als drugspand en voor meerdere maanden afgesloten. Het gaat onder meer om twee bedrijfspanden aan de Varsseveldseweg, waar begin februari een inval plaatsvond.
 
De inval volgde vanuit een landelijk onderzoek naar de versleutelde communicatiedienst Exclu. In de verschillende woningen en bedrijfspanden werden onder meer harddrugs, geld, wapens en middelen om drugs te maken gevonden. Ook werden meerdere aanhoudingen verricht, de verdachten zitten nog altijd vast. De situatie is reden voor Boumans om twee bedrijfspanden aan de Varsseveldseweg een jaar af te sluiten. Vier woningen worden door de Doetinchemse burgemeester tussen de drie en zes maanden afgesloten.
 
Naast het afsluiten van woningen, hebben twee eigenaren van de burgemeester ook een last onder dwangsom gekregen van maximaal tienduizend euro. “Dat zijn stevige signalen naar iedereen die geld wil verdienen in de drugscriminaliteit”, zegt de Doetinchemse burgemeester over het afsluiten van panden en het opleggen van boetes. “Daarnaast maakt het sluiten van een woning of pand een einde aan (brand)gevaarlijke situaties en overlast in de buurt. Belangrijk dus om hard in te blijven grijpen.”
 
Verdachten nog vast
Vorige week dinsdag vond een inleidende zitting plaats naar aanleiding van de invallen. De verdachten hebben te horen gekregen dat ze zeker nog twee maanden vast blijven zitten. Het onderzoek naar deze verdachten bevindt zich nog in een pril stadium, zo liet de officier van justitie bij Omroep Gelderland weten. Medio mei- of juni volgend jaar zal de zaak daarom pas inhoudelijk voor de rechter komen.
 
Lees ook: https://www.112achterhoek-nieuws.nl/article/26401-agenten-vallen-binnen-bij-autohandelaar-in-doetinchem-ook-rijtjeshuis-doorzocht-#:~:text=De%20politie%20deed%20een%20inval,op%20beide%20locaties%20onherkenbaar%20rond.
 

Share