Geplaatst op: 12 april 2023, 10:43

Wehl -In een horecapand in Wehl is dinsdagavond een grote brand ontstaan waarbij veel rook is vrij gekomen. Er is niemand gewond geraakt, de oorzaak is nog niet bekend.
 
De brand begon rond 22.00 uur aan de Grotestraat. In eerste instantie kwam er een melding binnen van een uitslaande dakbrand, uiteindelijk bleken de vlammen niet uitslaand te zijn. Toen de brandweer ter plaatse kwam, werd er al snel opgeschaald naar grote brand. Aanwezige personen en dieren konden in veiligheid worden gebracht. Bij de brand kwam veel rook vrij en mogelijk asbest, hierom werd omwonenden geadviseerd om ramen te sluiten en afzuigingen van woningen uit te zetten.
 
Op het dak van het pand lagen zonnepanelen, deze moesten eerst worden verwijderd zodat de hulpdiensten veilig te werk konden gaan. Na enige tijd had de brandweer het vuur onder controle. Er zijn breekwerkzaamheden verricht om zeker te zijn dat alle vlammen gedoofd waren en zodat warme delen van het pand konden afkoelen. Woensdag volgt verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Share