Geplaatst op: 7 april 2023, 14:38

Borculo -Na vijf lange dagen in de top van een boom in Borculo is een kat donderdag uit een benarde positie bevrijd. Zowel de Duitse als de Nederlandse dierenambulance moest ter plaatse komen om het dier naar beneden te krijgen, een unicum voor de Achterhoek.
 
Dat de Duitse dierenambulance de Nederlandse collega's te hulp schoot, was volgens Anne-Christine van Uijtert, van de dierenambulance Oost Gelderland, een primeur: "Dit is de eerste keer dat we zo heftig hebben samengewerkt. In Nederland was er niemand die snel kon komen helpen." De poes zat sinds zondag vast in een boom aan de Schoolstraat, een zandpad aan de Beltrumseweg. Wegens de beperkte ruimte kon een hoogwerker niet worden ingezet om het dier te redden. Woensdag probeerde de brandweer door middel van een waterstraal het dier uit de boom te spuiten, maar dat werkte averechts en de kat klom zelfs verder omhoog.
 
De dierenambulance van Bocholt krijgt regelmatig meldingen van een katten op grote hoogte en is gespecialiseerd in boomklimmen. Zij besloten donderdag een poging te wagen. Een van de vrijwilligers is in de boom geklommen om het dier te pakken en deze in een zak te stoppen. Het plan was duidelijk, maar de praktijk bleek wat weerbarstiger. De kat sprong uit de boom, werd opgevangen met een zeil, maar sloeg vervolgens op de vlucht. Van het dier ontbreekt ieder spoor en ook de eigenaar is nog niet bekend.

Share