Geplaatst op: 9 maart 2023, 10:10

Hengelo (Gld) -Een papier verwerkende fabriek is in de nacht van woensdag op donderdag in vlammen opgegaan in Hengelo. De brandweer heeft het pand niet kunnen redden, de nabijgelegen panden zijn niet meer bedreigd.
 
De brand ontstond rond 02.00 uur in een papierbedrijf aan de Zelhemseweg. Toen de brandweer ter plaatse kwam werd er snel opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Door de kracht van het vuur is de brandweer overgegaan op defensief blussen. Dit betekent dat zij het pand niet meer betreden en overgaan op het beschermen van de nabijgelegen panden. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) geeft aan dat deze niet beschadigd zijn geraakt.
 
In eerste instantie werd er van uitgegaan dat het pand van de Feestfabriek, gelegen op hetzelfde terrein, in brand stond. Snel werd duidelijk dat het ging om de papier verwerkende fabriek. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen. Op het terrein stonden containers met calcium, deze zijn afgeschermd en nat gehouden.
 
Geen asbest, wel papierdeeltjes
De VNOG heeft laten weten dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen: "Er kunnen in de omgeving van Keijenborg wel papierdeeltjes neerkomen, deze kunnen zelf worden opgeruimd."

Share