Geplaatst op: 1 maart 2023, 12:25

Borculo -Al negen maanden wordt er gezocht naar de 48-jarige tuinman Wico van Leeuwen. Zijn 15-jarige zoon deed dinsdagavond zijn verhaal in het programma Opsporing Verzocht.
 
"Als hij niet gebruikte, kon hij de perfecte vader zijn", vertelt de zoon in het televisieprogramma. Ondanks de problemen waar vader Wico mee kampte, heeft zijn zoon ook positieve herinneringen aan hem. "Ik heb veel leuks met hem gedaan. We gingen altijd naar campings, een beetje het alternatieve leven, maar dat vond ik altijd wel mooi aan hem". Hij vertelt dat de laatste paar keer dat hij contact met zijn vader heeft gehad, het niet zo goed met hem ging. Hij had last van mentale problemen, waaronder borderline. "Daardoor was zijn gevoel heel wisselvallig, wat voor mij raar was, maar voor hem waarschijnlijk ook.'
 
De zoon van Wico heeft al flink wat tegenslagen achter de rug. In de afgelopen vier jaar verloor hij zijn moeder aan kanker, overleed zijn oma, en raakte zijn vader dus vermist. Wico had niet veel contact meer met zijn familie, zijn zoon is de enige die hij nog sprak. "Hij heeft veel geflikt, maar ik geloof in meerdere kansen. Ik geloof erin dat iemand kan veranderen." vertelt de zoon van Wico.
 
Tuinman
Vlak voor zijn vermissing, was Wico nog aan het werk was als tuinman bij een vaste klant in Neede. Zijn zoon vertelt dat hij hier ook goed in was en gerespecteerd werd in de buurt. "Hij vond het ook leuk, het was echt zijn hobby". Een dag later is Wico voor het laatst gezien. Zijn zoon heeft het er moeilijk mee. "Het gevoel dat mijn vader weg is, is zenuwbrekend. Ik heb nachten op bed gelegen, vaak ook huilend want dan zit je met gedachtes in je hoofd van 'waar zou hij zijn, zou hij er nog zijn?"
 
De politie hoopt dat het verhaal van de zoon van Wico en een beloning van 10.000 euro lijdt tot de tip die tot een doorbraak in de zaak kan leiden.
 
Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl (archief)

Share