Geplaatst op: 17 februari 2023, 22:14

Eibergen - In een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Koningsbult in Eibergen heeft vrijdagavond rond 19:40 uur brand gewoed in één of meerdere auto's. De brand was dusdanig groot, dat de brandweer besloot het hele appartementencomplex uit voorzorg te ontruimen.
 
De brandweer kwam met drie blusvoertuigen en twee extra waterwagens ter plaatse bij de Koningsbult, om controle te krijgen over het vuur. Ook werd extra ademlucht en drinken gebracht voor de brandweerlieden die aan het werk waren. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geeft te kennen dat bewoners worden opgevangen in de nabijgelegen basisschool Het Simmelink. De brandweer heeft een bewoner met een ladder van het balkon gered. Ook is een tiental huisdieren uit het complex gehaald. Rond 21.15 uur liet de Veiligheidsregio weten dat het sein brand meester was gegeven en dat de schade wordt opgenomen.
 
In verband met schade aan de waterleiding en elektra kunnen een aantal bewoners van het appartementencomplex aan de Koningsbult in Eibergen niet terug vanavond.

Share