Geplaatst op: 2 februari 2023, 09:17

Terborg -Dankzij een alerte getuige heeft de politie afgelopen weekend twee mannen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van bankpasfraude. Zij worden ervan verdacht geld gepind te hebben met een pinpas die op slinkse wijze afhandig is gemaakt.
 
De getuige zag bij een pinautomaat in Terborg dat een man zich verdacht gedroeg. Ze vertrouwde het niet, belde direct de politie en gaf het signalement van de man en het kenteken van de auto waarin hij stapte aan de politie door.
 
Agenten zagen de bewuste auto niet veel later in de omgeving rijden en gaven een stopteken. De twee inzittenden gaven een vage verklaring over wat zij daar deden. In de auto troffen ze een bankpas (die niet van de inzittenden was) en €4500,- contant geld aan. Hierop zijn de mannen aangehouden.
 
De bankpas bleek eigendom te zijn van een inwoner van Kilder. Eerder die dag werd met een list de pinpas en de bijbehorende code afhandig gemaakt. Je raadt het al… niet veel later was er een grote som geld van de rekening verdwenen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de recherche heeft de zaak in onderzoek.
 
De getuige verdient wat de agenten betreft een dikke pluim!
 
Dit soort bankpasfraude komt regelmatig voor. De politie adviseren om (met name oudere) mensen in jouw omgeving te waarschuwen voor dergelijke oplichtingspraktijken. Geef nooit zomaar je bankpas af en al helemaal je pincode niet. Een bank zal hier nooit om vragen.

Share