Geplaatst op: 26 januari 2023, 09:54

Winterswijk -Een automobilist is woensdagavond van de weg geraakt en met zijn voertuig in de woonkamer van een woning in Winterswijk terechtgekomen. De bewoners zaten op dat moment in de woonkamer en zijn erg aangeslagen.
 
Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 23.15 uur aan de Kottenseweg. De bestuurder, een 38-jarige man uit Winterswijk, reed vanuit Winterswijk in de richting van de Duitse grens en raakte door onbekende oorzaak van de weg. Vervolgens schoot de personenauto door een tuin en kwam deze achterwaarts in de woonkamer van een woning terecht. De bewoners zaten op dat moment in de woonkamer en zijn behoorlijk geschrokken. De vrouw denkt dat ze geraakt is door rondvliegend puin en is woensdagavond voor controle naar het ziekenhuis gegaan. "Ik ga hier nooit meer zitten", laat ze weten.
 
De bestuurder probeerde na het ongeval te vluchten naar de Duitse grens, maar werd enkele honderden meters verderop door de politie aangehouden. Uit een blaastest blijkt dat hij vermoedelijk had gedronken. Dat moet definitief blijken uit een bloedproef, aldus de politie bij Omroep Gelderland. Van gladheid lijkt geen sprake. De auto is door de brandweer uit de woonkamer gehaald, het huis is behoorlijk beschadigd geraakt.
 
Tweede keer dat auto huis binnenrijdt
Volgens de bewoners is tien jaar geleden ook al eens een auto hun woning ingereden. Toen waren ze niet thuis. Het huis staat in een kleine flauwe bocht, maar het is onduidelijk hoe het komt dat tot twee keer toe een auto hun huis is binnengereden.

Share