Geplaatst op: 25 januari 2023, 10:08

Megchelen - In een woning in Megchelen is dinsdag twee keer een brand ontstaan, in beide gevallen hebben de bewoners het vuur weten te blussen. Aan het einde van de middag ging het om een schoorsteenbrand en in de avond ontstond er vuur in de woonkamer.
 
De eerste brand ontstond rond 17.30 uur bij een woning aan de Zwanenburgseweg. Toen de eigenaar bij het huis aan kwam rijden zag hij vlammen uit de schoorsteen komen. Hij is met een waterslang omhoog gegaan en heeft de brand zelf weten te blussen. De brand in de schoorsteen bleek te zijn ontstaan omdat er teveel zuurstof bij de kachel is gekomen.
 
Om 20.00 uur ontstond in dezelfde woning een brand in de woonkamer. Een mand met hout stond in de buurt van een houtkachel en heeft vermoedelijk door straling vlam gevat. De bewoners hebben ook deze brand zelf geblust met behulp van een brandblusser. Toch is de schade behoorlijk. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor verdere afhandeling.
 
Waarschuwing
Voor de bevelvoerder van de brandweer was de oorzaak van de tweede brand in Megchelen nieuw. Hij waarschuwt dan ook voor het plaatsen van een mand met hout dichtbij een kachel.

Share