Geplaatst op: 20 januari 2023, 00:32

Varsseveld –Een automobilist die op de vlucht was voor de politie is donderdagavond opgepakt in Varsseveld. Hij werd achtervolgd vanaf de snelweg A12 en kon uiteindelijk in het dorp worden aangehouden.
 
Agenten wilden de vijftigjairge man uit Dinxperlo controleren omdat zijn kentekenplaat gesignaleerd stond, maar de automobilist besloot te vluchten. Er volgde een achtervolging op hoge snelheid (snelheden boven de 200km/h) over de snelweg A18. Uiteindelijk kon de man op de rotonde van de  Leeuwerikstraat/Klaproosstraat/Zelhemseweg door de politie worden vastgereden, waarna hij werd gearresteerd. In Varsseveld zou hij ook nog een geparkeerde auto hebben geramd.
 
De man is na de achtervolging aangehouden door de politie op verdenking van overtreding van de Opiumwet, zo had hij onder meer drugs bij zich. Hij reed daarnaast zonder rijbewijs en was onder invloed van drugs. Ook worden diverse verkeersovertredingen die de Dinxperloër beging ten laste gelegd. Al met al een volle bingokaart en levensgevaarlijk. In het voertuig werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. De auto van de man is in beslag genomen en wordt nader onderzocht.
 
Verdachte is inmiddels heengezonden en na afronding van het onderzoek zal het OM zich gaan buigen over de zaak.

Share