Geplaatst op: 9 januari 2023, 13:53

Doetinchem- De politie ziet nog geen connectie tussen de autobranden die de afgelopen maanden in de Achterhoek hebben gewoed. Vrijdag ging er nog een auto verloren in Doetinchem, een onderzoek heeft geen aanknopingspunten opgeleverd.
 
“Als er nieuwe informatie komt, dan kunnen we daar eventueel mee verder”, meldt een woordvoerder over de brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag uitbrak aan de Horstingstraat. “Maar voor nu is het geen actief onderzoek meer.” In Doetinchem zijn de afgelopen maanden meerdere autobranden aangestoken. Zo ging er midden december nog een geparkeerde auto verloren aan de Kloosstraat. Eind oktober werden in korte tijd vijf autobranden aangestoken.
 
Ondanks de reeks autobranden, laat de politie weten dat de zaken individueel zijn opgepakt. “Er wordt niet direct uitgegaan van een verband”, aldus de woordvoerder. “Het gaat om hele verschillende locaties en plekken. Bij brandstichtingen spelen verschillende mogelijke motieven die verder niks met elkaar te maken hoeven hebben.” Voorlopig zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Share