Geplaatst op: 20 november 2022, 11:53

's-Heerenberg - Een zeer grote brand brak zondagmorgen uit in een flat in 's-Heerenberg. Drie appartementen zijn wegens de brand onbewoonbaar.
 
De flatbrand begon rond 09.45 uur op de tweede verdieping van een flat aan het Bergherveld. Bij aankomst hebben de hulpdiensten een groot deel van het gebouw ontruimd en werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. Bewoners zijn opgevangen in het sportcentrum. De oorzaak van de vuurzee is nog onbekend. Het appartement op de tweede verdieping, waar de brand ontstaan is, is volledig uitgebrand. Het appartement daarboven heeft door het vuur en de rook ook veel schade opgelopen en is onbewoonbaar. Het appartement op de eerste verdieping heeft veel waterschade opgelopen en ook die bewoners kunnen voorlopig niet terugkeren naar hun woning.
 
Drie katten zijn door de brandweer uit de flat gered. Vier mensen zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd wegens ademhalingsproblemen, geen van hen hoefde mee naar het ziekenhuis. Overige inwoners van de flat kunnen naar verwachting halverwege de middag hun huis weer in.
 

Share