Geplaatst op: 11 november 2022, 09:37

Drempt -In een woonboerderij met een rieten kap in het buitengebied van Drempt heeft donderdagavond een grote brand gewoed. De brandweer rukte grootschalig uit om het vuur te bestrijden.
 
De woningbrand aan de Tellingstraat ontstond rond 10.00 uur. Na aankomst schaalde de brandweer snel op naar een zeer grote brand. Onder meer vier blusvoertuigen kwamen ter plaatse om het vuur te blussen. Vanwege een ramptoerist die een voertuig in de berm had geparkeerd, hadden brandweerlieden moeite om bij de woning te komen. Hiervoor moest een auto worden verplaatst. Omdat het ging om een boerderij met een rieten dak was het moeilijk om de vlammen onder controle te krijgen. Uiteindelijk moest de rieten kap deels worden gesloopt met een kraan. Rond 05.00 uur ’s ochtends kon het sein brand meester worden gegeven.
 
In de woonboerderij bevinden zich twee woningen die verbonden waren met een corridor. “Van het linkerdeel is de bovenverdieping verloren en is er sprake van veel waterschade”, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vrijdagochtend. “Het rechterdeel en de corridor is helemaal behouden.”

Share