Geplaatst op: 21 oktober 2022, 14:36

Lichtenvoorde -In een schuur in het buitengebied van Lichtenvoorde is vrijdagmiddag brand ontstaan in een heftruck. De schuur van het agrarische bedrijf dient ook als bouwlocatie van een bloemencorsogroep, deze is bespaard gebleven.
 
De melding van de brand kwam rond 13.00 uur binnen bij de hulpdiensten. In een schuur aan de Oude Aaltenseweg stond een heftruck in brand. Ter plaatse aangekomen zag de brandweer dat de schuur ook begon te branden, daarom is er opgeschaald naar middel brand. "Dit betekent dat een tweede blusvoertuig ter plaatse komt", zo liet de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) via Twitter weten. Door de brand was een behoorlijke rookontwikkeling ontstaan.
 
Met behulp van een trekker is het brandende werkvoertuig naar buiten getrokken. Daardoor heeft de brandweer het vuur kunnen blussen. De heftruck moet als verloren worden beschouwd. Toen na controle in de schuur bleek dat de brand niet zich verder had verspreid, kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden. De oorzaak en de omvang van de schade zijn nog niet bekend.

Share