Geplaatst op: 13 oktober 2022, 11:22

Doetinchem -Een gedeelte van de gracht bij Kasteel Slangenburg in het buitengebied van Doetinchem is drooggevallen, waardoor meerdere grote vissen in nood verkeren. Met een reddingsactie worden de vissen donderdag verplaatst.
 
Van het gedeelte van de gracht dat droog is gevallen, is nog slechts een klein vennetje aan water over. Ter plaatse dreven meerdere grote vissen op de rug, wat reden was om een reddingsactie op touw te zijn. De brandweer rukte woensdagavond ook al uit naar de Kasteellaan. Vanwege het gebrek aan mankracht is besloten om donderdag overdag de vissen te verplaatsen in samenwerking met een lokale visvereniging. De brandweer heeft woensdagavond nog wel een tankwagen aan water in de gracht achtergelaten, zodat de vissen de nacht zouden overleven.
 
In samenwerking met de dierenambulance halen de vrijwilligers van de visvereniging donderdag meerdere grote vissen uit de drooggevallen gracht. Het gaat onder meer om snoeken, karpers en brasems. Nadat ze uit het droge gedeelte zijn gehaald, worden ze overgebracht naar een ander gedeelte waar nog wel water staat.

Share