Geplaatst op: 21 september 2022, 12:03

Oost Gelre -Een 48-jarige man uit de gemeente Oost Gelre is veroordeeld voor de handel in zowel soft- als harddrugs. Hij kreeg een gevangenisstraf van vijftien maanden opgelegd, waarvan vijf voorwaardelijk.
 
Bij een huiszoeking in mei werd in de woning van de man zowel cocaïne, MDMA, wiet als hasj gevonden. Ook stuitten agenten op weegschalen, verpakkingsmateriaal, contant geld en een telmachine. De 48-jarige man gaf zelf aan dat de drugs enkel voor eigen gebruik was, maar de rechter ging niet mee in die verklaring. Daarbij werd verwezen naar de vele transacties op zijn bankrekening. “Er was te zien dat er vrijwel dagelijks meerdere transacties waren met – voor de politie - bekende drugsgebruikers”, meldt de rechtbank.
 
Het wordt de man uit Oost Gelre aangerekend dat hij ‘een faciliterende rol speelde in het drugsgebruik van vaak kwetsbare jongeren’. Voor het voorwaardelijke deel van de celstraf geldt een proeftijd van twee jaar. Ook heeft de man een meldplicht opgelegd gekregen bij de reclassering.

Share