Geplaatst op: 16 september 2022, 14:23

Ulft -Na ruim veertig jaar lid te zijn geweest van de brandweer neemt Paul Hermsen per 1 oktober afscheid. Met zijn 76 jaar is de Ulftenaar de langstzittende brandweerman van het korps en daarom besloten zijn collega's op bijzondere wijze afscheid van hem te nemen.
 
“Ik ben bijna 77 dus op een gegeven moment moet je toch een keer zeggen: ‘nu is het goed.’”, aldus Paul Hermsen. “Nou laat de gezondheid mij ook wel ietsjes in de steek dus ik moet wel een keer stoppen, maar ik doe het met pijn in mijn hart.” Hermsen wist al vroeg dat hij bij de brandweer wilde: “Het is van vader op zoon gegaan. Mijn vader heeft ook vrij lang bij de brandweer Gendringen gezeten. We hadden thuis de thuismelding, dat was nog met de sireneknop.”
 
Bij het brandweercorps gaan ze de Ulftenaar missen. “Hij heeft in totaal meer dan veertig jaar brandweerervaring, dus we gaan Paul zeker wel missen”, aldus postcommandant Steven Schutte. “Paul is iemand die altijd kwam. Hij had ook een eigen mening en die liet hij graag horen, maar dat vonden wij helemaal niet erg. Paul is een graag geziene gast en het is jammer dat hij weg gaat.”
 
Verrassing
Het afscheid van Hermsen konden zijn collega's dan ook niet zo maar voorbij laten gaan. De afzwaaiend brandweerman werd door zijn collega's verrast met een stoet brandweerwagens die met alle toeters en bellen naar zijn huis kwamen als een laatste bedankje. Zijn vrouw zat in het complot en zorgde er voor dat haar man thuis was voor het eerbetoon. “Ik hoorde lawaai buiten, maar ik had het nog niet in de gaten, echt niet.”
 
‘Ik heb er van genoten’
Als bedankje voor het eerbetoon had Hermsen ook nog een paar afsluitende woorden voor zijn collega’s: “Dank voor de mooie tijd, ik heb er van genoten en ga zo door, hou je haaks en probeer alles in stand te houden.”
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8

Share