Geplaatst op: 5 augustus 2022, 11:38

Doetinchem - In Doetinchem is vrijdagochtend vroeg een auto aangetroffen in het water. Een voorbijganger zag het voertuig liggen, bij de kruising van de Bedrijvenweg met de Europaweg N316.
 
Toen de hulpdiensten arriveerden bleek de bestuurder van de auto nergens te bekennen. De oppervlakteredders van de brandweer heeft in het water gezocht om te kijken of de persoon te water was geraakt. Hoe de auto in het water is beland, is niet duidelijk. Omdat niemand werd aangetroffen heeft de politie op basis van het kenteken een bezoek gebracht aan het huisadres van de vermoedelijke eigenaar. Daar troffen de agenten inderdaad de bestuurder en passagier aan die in de auto hadden gezeten.
 
Ook de oppervlakteredders van de brandweer waren aanwezig bij het zoeken. Zij kamden het water uit om er zeker van te zijn dat er niemand in het water lag. Na pakweg een uur, het eerste uur is het ‘cruciale uur’, konden de duikteams hun spullen inpakken en weer retour. Wel bleef nog een team achter om te assisteren met het uit het water halen van de auto.
 
Het is niet bekent of er iemand is aangehouden.

Share