Geplaatst op: 30 juli 2022, 19:47

Doetinchem -Bij een aanrijding op de Mercuriusstraat in Doetinchem is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt. Op een rotonde waar fietsers voorrang hebben heeft een auto een fietser geraakt, waarbij deze ten val is gekomen.
 
Meerdere hulpdiensten waar onder een traumahelikopter spoedden zich naar de ongevalslocatie. Een automobilist die over de Mercuriusstraat richting de rotonde reed zag vermoedelijk de fietsers die vanaf de brug kwamen over het hoofd. Hij raakte hierbij de voorste fietser die ten val kwam. Ondanks dat het niet zo heel hard gegaan zal zijn volgens een agente ter plaatse, liep de fietser ernstig letsel op.
 
De man, die samen met een kameraad aan het fietsen was, is met onder meer hoofdletsel en mogelijk rugletsel met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Hierbij ging een trauma arts mee in de ambulance. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. De bestuurder van de auto raakte niet gewond, hij was wel heel erg aangedaan.
 
De rotonde is berucht vanwege het aantal ongevallen dat er gebeurd(e). Dat resulteerde in een afzetting waarbij men vanaf de rotonde niet meer de straat zelf ik kan slaan, verkeer vanaf het industrieterrein kan nog wel gebruik maken van de rotonde.

Share