Geplaatst op: 29 juli 2022, 14:48

Beek -De Marechaussee heeft de afgelopen week op de A12 verschillende grenscontroles uitgevoerd. Hierbij zijn meerdere aanhoudingen in verband met mensensmokkel gedaan.
 
De eerste aanhouding vond maandag plaats. Bij een grenscontrole werd een Duitse personenauto staande gehouden en de twee inzittende gecontroleerd. "De 36-jarige bestuurder beschikte over geldige verblijfsdocumenten voor Duitsland. De bijrijder kon echter geen enkele documenten overhandigen", zo laat de Marechaussee Zevenaar via Instagram weten. Uit onderzoek naar de identiteit van de bijrijder bleek dat het om een veertienjarige jongen uit Syrië te gaan.
 
De Marechaussee laat weten dat de jongen aangaf de bestuurder niet te kennen of te weten waar hij heenging: "Hierop gingen bij de marechaussees alle alarmbellen af. Ze hebben de bestuurder direct aangehouden voor mensensmokkel en uitgebreid onderzoek ingesteld." Voor de Syrische jongen is de asielprocedure gestart, hij is overgebracht naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De Duitser heeft een dagvaarding ontvangen en moet voor de rechter verschijnen.
 
Tweede geval in een week
Bij een grenscontrole bij de overgang ter hoogte van Beek werd wederom een Duitse personenauto staande gehouden ter controle. "Toen de marechaussees vroegen om geldige identiteitsdocumenten, bleek dat de twee personen achterin het voertuig geen documenten bij zich hadden", meldt de Marechaussee. "De 36-jarige mannen bleken illegaal in Europa te verblijven. Hierop is een vijftig jarige man uit Duitsland aangehouden voor mensensmokkel."

Share