Geplaatst op: 7 juli 2022, 10:41

Groenlo/ Varsseveld -In Groenlo hebben woensdagavond ongeveer dertig boeren zich verzameld naast de N18 om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Ook trokken enkele Achterhoekse boeren richting het provinciehuis in Arnhem.
 
Rond 21.30 uur verzamelden de boeren langs de N18 bij Groenlo. Daar werd ook een vuur ontstoken. Het was de tweede avond op rij dat er in de Achterhoek actie is gevoerd. Duitse en Nederlandse boeren blokkeerden dinsdagavond een rotonde in 's-Heerenberg. Met ongeveer vijftig trekkers werd de doorgang voor het andere verkeer versperd, waardoor onder meer het vrachtverkeer van en naar Duitsland tijdelijk vastliep.
 
Naast de actie in Groenlo waren er ook enkele boeren uit de regio aanwezig bij het provinciehuis in Arnhem, waar de provincie sprak over het stikstofbeleid. Door de aanwezigheid van de boeren werd de vergadering tijdelijk stilgelegd. Gedeputeerde Peter Drenth is het gesprek met de boeren aangegaan. Het debat werd tijdelijk onderbroken, omdat er boeren buiten demonstreerden.
 
'Een beetje eigenwijs'
Gedeputeerde Peter Drenth sprak de boeren toe, Hij benadrukte dat Gelderland de ingezette route wil volgen en niet wil onteigenen. "We gaan in Gelderland doen waar we goed in zijn, een beetje eigenwijs. Gewoon het probleem oplossen op onze manier. Dat we de doelen halen, maar dat we ook baas in eigen huis blijven", aldus Drenth.

Share