Geplaatst op: 9 juni 2022, 13:49

Winterswijk -In een woning in de kern van Winterswijk is donderdagochtend een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt naar het smalle straatje om het vuur te bestrijden.
 
De uitslaande brand werd rond 08.45 uur gemeld in een woning aan het Steenhouwerspad. Het vuur was vanuit een achterliggende schuur overgeslagen naar het huis. De brandweer schaalde na aankomst op naar een zeer grote brand. Omdat het volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) ging om ‘complexe bebouwing’ kwamen meerdere voertuigen ter plaatse, waaronder van de Duitse brandweer. De VNOG meldde later dat de brand is uitgebreid naar een naastgelegen woning en achterliggende schuren. Rond 10.45 uur had de brandweer het vuur onder controle, rond het middaguur werd het sein brand meester geven.
 
Er was ten tijde van de brand niemand aanwezig in de woning waar het vuur ontstond. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt bij de brand. Naar aanleiding van de brand hebben een aantal personen hun woning moeten verlaten. Volgens de VNOG zijn ongeveer twintig personen opgevangen in een sporthal in het dorp. De oorzaak van het vuur is niet meer te achterhalen.

Laaste 6 foto’s gemaakt door Maarten Roemers

 

Share