Geplaatst op: 16 mei 2022, 18:18

Vorden -Door een aanrijding met een bedrijfsbus van een pakketbezorger was er maandagmorgen geen treinverkeer mogelijk tussen Vorden en Lichtenvoorde- Groenlo.
 
De aanrijding vond plaats rond 10.30 uur bij een onbewaakte spoorwegovergang op de Onsteinseweg tussen Vorden en Ruurlo, waarbij een bedrijfsbus van een pakketbezorger is betrokken. De chauffeur van de bedrijfsbus heeft hierbij zwaare verwondingen opgelopen. De bestuurder van de bedrijfsbus is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis over gebracht. Ook is de trein ontspoord, waarbij de voorste wielen van de trein omhoog zijn gekomen. De inzittenden van de trein zijn ongedeerd en met een bus geëvacueerd.
 
De schade aan het spoor en de trein zijn groot. Het treinverkeer tussen Vorden en Lichtenvoorde-Groenlo is dan ook zeker tot het einde van de dag gestremd. Arriva heef bussen ingezet om gestrande reizigers te vervoeren. Tussen Zutphen en Vorden en tussen Lichtenvoorde-Groenlo en Winterswijk rijden wel gewoon treinen. Door het ernstige ongeluk op het spoor tussen Ruurlo en Vorden, eerder vandaag, rijden er tot zeker dinsdagmiddag 12.00 uur geen treinen. Eerder was de verwachting dat de treinen vanavond nog zouden kunnen rijden.
 
Op een onbewaakte overgang op de Onsteinseweg kwam een trein vanochtend in botsing met een bedrijfsbusje. De bestuurder raakte daarbij zwaargewond. Hij is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Er ontstond ook een flinke ravage op het spoor. Door de klap ontspoorde de trein namelijk gedeeltelijk. Ook raakte het voertuig door de botsing zwaar beschadigd en lekt volgens de politie diesel. Het busje is compleet verwoest bij de aanrijding. Aan beide kanten van het spoor liggen brokstukken.
 
Arriva zet tot dinsdagmiddag bussen in tussen Vorden, Ruurlo en Lichtenvoorde-Groenlo.
 
Foto’s: Reggestreeknieuws

Share