Geplaatst op: 4 mei 2022, 14:17

De notoire oplichter, die onlangs tot een jaar extra gevangenisstraf is veroordeeld voor onder meer oplichting in Lichtenvoorde, is tegen die straf in hoger beroep gegaan. De 52-jarige man zou sowieso tot oktober vastzitten als gevolg van een eerdere veroordeling en er lopen ook aangiftes in Twente tegen hem.
 
De laatste veroordeling van twaalf maanden cel kreeg de man voor meerdere delicten, onder andere in de Achterhoek. Zo bestelde hij allerlei goederen in Lichtenvoorde en Winterswijk, waarbij hij een valse naam opgaf. Ook werd hij veroordeeld omdat hij een vrouw in Lichtenvoorde, met wie hij zou trouwen, financieel heeft uitgekleed. Daarnaast dupeerde hij een bevriende taxichauffeur in Apeldoorn door zijn taxi te lenen, waarop de oplichter het voertuig grotendeels vernield weer inleverde. In totaal ging het om dertien aangiften, waarbij er voor 16.000 euro aan vorderingen tegen de oplichter waren ingediend. Van de rechter moet hij 10.000 euro aan smartengeld betalen aan twee van zijn slachtoffers.
 
Hoewel de man zich tijdens het laatste strafproces uitputte in excuses en benadrukte in behandeling te zijn, blijkt hij toch tegen het vonnis in hoger beroep te zijn gegaan. Dit bevestigt een woordvoerster van het ressortsparket. Onduidelijk is nog wanneer de nieuwe strafzaak dient. "Het dossier moet nog aan ons worden overgedragen", aldus de woordvoerster van justitie.
 
25 jaar actief
De man is al zo'n 25 jaar actief als oplichter en heeft een duimendik strafdossier. Meestal is de man nog maar net weer op vrije voeten of hij gaat weer in de fout, waarbij hij telkens een spoor van financiële ellende trekt en tal van slachtoffers en gedupeerden achterlaat. Momenteel onderzoekt de recherche tientallen aangiftes tegen hem in het Overijsselse Hengelo en omstreken.
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8

Share