Geplaatst op: 3 mei 2022, 13:09

Bronckhorst /Achterhoek -De brandweerposten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem kunnen nieuwe collega’s gebruiken. Wil jij ook een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde? Kom kijken tijdens de inloopavond op 23 mei van 19.30-22.00 uur. Wij beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via de websites van de brandweerposten: brandweerhengelo gl.nl, brandweersteenderen.nl, brandweerzelhem.nl of brandweervorden.nl
 
Wil jij iets betekenen voor de inwoners van Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem? Inwoners van die plaatsen, maar ook mensen (m/v) die overdag in deze vier plaatsen werken zijn welkom. We vertellen graag meer over onze werkzaamheden en beantwoorden al jouw vragen. Een uitdaging bij de brandweer heb je naast je reguliere werkzaamheden. Brandweerwerk is veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen maar ook bij stormschade en wateroverlast en andere meldingen verlenen we hulp.
 
Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Een uitdaging bij de brandweer heb je naast je reguliere werkzaamheden. De brandweerposten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem zoeken vooral mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan word je ook van harte uitgenodigd te reageren.
 
Wat biedt de brandweer
Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De vrijwilligers van brandweer Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig!
 
Wat vraagt de brandweer van jou
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een vraag wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft. Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Hengelo, Steenderen, Vorden of Zelhem woont maar wel werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom.
 
Meld je aan
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom kijken tijdens de inloopavond op 23 mei van 19.30-22.00 uur. Wij beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via de websites van de brandweerposten: brandweerhengelo-gl.nl, brandweersteenderen.nl, brandweerzelhem.nl of brandweervorden.nl
 
Ook andere brandweerposten in IJsselstreek en de Achterhoek kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op bijdebrandweer.nl voor meer informatie.

Share