Geplaatst op: 24 april 2022, 17:49

Borculo - Op de Rondweg N315 in Borculo heeft zondagmiddag rond 12.30 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen twee motorrijders en een auto. Dit gebeurde op de kruising Rondweg N315 en de Batendijk. Een van de motorijders is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.
 
Twee kameraden waren volgens de politie aan het toeren vanaf Ruurlo in de richting van Neede. Op de rondweg N315 ter hoogte van de Batendijk willen ze rechtdoor richting Neede en een automobilist die vanaf Neede kwam en linksaf richting de Batendijk wilde af slaan heeft de motorrijders over het hoofd gezien. Vervolgens is een van de motorrijders achterop de afslaande auto gebotst. De andere motorrijder kon de situatie niet meer ontwijken en is eveneens ten val gekomen.
 
Behalve de politie en de ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Een van de motorrijders is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, het is onbekend hoe erg zijn verwondingen zijn. Wel is de trauma-arts meegegaan in de ambulance. De tweede motorrijder is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobilist, die niet gewond raakte, is hevig aangedaan door het ongeval.
 
Het verkeer op de N315 onder vond hinder van het ongeval, de N315 was in beide richtingen afgesloten en het verkeer werd omgeleid. De verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de aanrijding.

Share