Geplaatst op: 15 april 2022, 12:02

Doetinchem  -Een veertigjarige fietser is vrijdagochtend ter plaatse overleden na een aanrijding op een kruising in Doetinchem. Hij werd op een oversteekplaats op de Terborgseweg geraakt door een automobilist.
 
Het ongeval vond rond 10.00 uur plaats op de kruising van de Terborgseweg met de Havenstraat. Hulpdiensten waren na de aanrijding snel ter plaatse op de locatie. Ondanks de inzet, kwam de fietser ter plekke om het leven. Over de exacte oorzaak van de aanrijding is nog niks bekend. Op de kruising staan zowel voor fietsers als automobilisten verkeerslichten. "We zijn druk bezig om de toedracht van het ongeval te onderzoeken", laat officier van dienst Toon Ruiken weten. "Op dit moment kan ik nog geen uitspraak doen. We zijn bezig met horen van getuigen."
 
De Terborgseweg is afgezet voor het overige verkeer. De bestuurder van het busje is aangehouden. "Dat wil niet zeggen dat hij verdacht is, dat is standaardprocedure om te achterhalen hoe het heeft plaatsgevonden", geeft Toon Ruiken aan, die zich stoorde aan andere weggebruikers die beelden maakten van het ongeval. "Ik heb in ieder geval één bestuurder erop aangesproken en zijn kentekenen genoteerd. Hij heeft ter plaatse de beelden gewist op ons verzoek. Daar gaan we onherroepelijk tegen optreden."

Share