Geplaatst op: 12 april 2022, 16:09

Drempt -Bij een woning in Drempt is dinsdagmiddag een brand ontstaan in de rieten kap van het huis. De brandweer is met meerdere blusvoertuigen aanwezig.
 
De brand is ontstaan rond 13.15 uur bij een woning aan de Binnenweg in Drempt. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) zouden rondom de schoorsteen vlammen en rook zichtbaar zijn. De eigenaar van de woning lag tijdens het ontstaan van de brand te slapen. Een voorbijganger zag rook vanaf het dak van de woning komen en heeft de eigenaar gewaarschuwd. Ook heeft deze persoon de brandweer gealarmeerd. De brandweer is ter plaatse gekomen en kon snel concluderen dat er sprake was van brand in de rieten kap van de woning.
 
Door de hulpdiensten is de melding opgeschaald naar 'grote brand' waardoor er een derde blusvoertuig naar de Binnenweg is gekomen. Rond 14.30 uur is de brandweer begonnen met het verwijderen van het riet op het dak om te controleren of de brand volledig geblust is. De brandweer is met acht wagens aanwezig in Drempt.
 
De VNOG liet iets na 15.00 uur weten dat het sein brand meester is gegeven. "Door de inzet van de brandweer is de brand beperkt gebleven tot de rieten kap", aldus de veiligheidsregio. "Deze is voor het grootste deel behouden. In de woning is wel sprake van rook- en waterschade."

Share