Onderzoek naar insluiper

Geplaatst op: 5 juni 2011, 16:04

Wehl/Doetinchem/Gaanderen – Donderdagavond 2 juni is op de Stationsstraat in Wehl een 26-jarige man uit Doesburg aangehouden op verdenking van diefstal en insluiping aan de Leemkuilseweg in Wehl. Inmiddels is duidelijk dat de man mogelijk meer insluipingen, inbraken en diefstallen gepleegd heeft op 2 juni, ondermeer in Doetinchem en Gaanderen. De politie is nog op zoek naar een fiets die de man gebruikt heeft.

Een oplettende buurtbewoner had op 2 juni een onbekende man bij de woning aan de Leemkuilseweg in Wehl zien wegfietsen en vond dit verdacht. Toen de bewoonster, die in de voortuin aan het werk was, gewaarschuwd werd kwam men tot de ontdekking dat een portemonnee uit de woning was weggenomen. Direct is de buurtbewoner op zoek gegaan naar de onbekende man. Ook is de politie gealarmeerd. Agenten troffen de buurtbewoner en de man aan bij het station. De man was op dat moment in het bezit van wat geld en een fiets, die van diefstal afkomstig bleek. De fiets was dezelfde dag, voor 07:00 uur ’s ochtends, weggenomen vanaf de inrit van een woning aan de Swammerdamlaan in Doetinchem.

De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Hij bleek in Gelderland-Midden geregistreerd te staan als veelpleger. Uit onderzoek bleek ondermeer dat de man ook verantwoordelijk was voor de insluiping aan de Pattonstraat in Doetinchem, ook op 2 juni. Hier was de insluiper in een woning overlopen en ging hij er bij het zien van de bewoonster snel vandoor. Een oplettende buurtbewoner wist nog een sieradenkistje die de man mee probeerde te nemen af te pakken.

De insluiper ging er toen fietsend vandoor richting de Caenstraat, op een grijs/blauwe Batavus herenfiets, waarin een sleutel zit met een blauw label. Waar deze fiets gebleven is, is onduidelijk. De politie roept degene die de fiets mogelijk gevonden heeft of ergens heeft zien staan op om de politie te bellen via 0900-8844.

Share